софтуер


Adobe Photoshop CS6

Photoshop CS6 ще промени начина, по който работите, при това за добро. Новата версия включва големи, впечатляващи нововъведения, како и малки подобрения, които ще ви улеснят значително. 

Photoshop CS6 е версия, която включва сериозни подобрения, насочени към определени типове потребители. Художниците ще харесат обновения инструмент Airbrush и Erodible Brushes. Фотографите ще останат доволни от новия инструмент за коригиране на широкоъгълни снимки. Версията Extended предлага и подобрена 3D функционалност. 


По-важно е обаче, че Photoshop CS6 предлага подобрения в основните инструменти, от които ще имат полза всички потребители на програмата. Някои от нововъведенията са изисквали много работа, но новата версия изобилства и от дребни неща, наречени JDI (Just Do It, просто го направи) на езика на разработчиците на Photoshop. Благодарение на тях работата с Photoshop е по-лесна, отколкото с предишната версия. 

Работна среда и усещане 
Вероятно вече знаете, че работната среда на Photoshop CS6 е по-тъмна, за да позволи на потребителите да се концентрират върху работата си. Разбира се, можете да нагласите яркостта ? според предпочитанията си и проекта, по който работите. Цветът на интерфейса далеч не е единствената визуална промяна. Всички елементи изглеждат различно: бутоните, кутиите за отметки и плъзгачите вее изглеждат различно. 

Някои инструменти вече имат курсори, които се променят в различни ситуации. Инструментът Move показва броят пиксели или ъгълът, с които променяте частите от изображението, курсорите на четките (Brush) показват твърдостта или диаметъра им, докато динамично променяте размерите им. Това звучи като козметична промяна, но в действителност може доста да улесни работата, тъй като не се налага да поглеждате панелите по време на работа и да губите концентрацията си. 

Съхраняване на файла, докато работите 
Изключителна нова функция позволява да продължите да работите, докато файла ви се съхранява на диска. Това е изключително полезно при работа с файлове от няколко гигабайта. Опцията за автоматично възстановяване обикновено спасява работата ви в случай на проблем с компютъра. 

Много внимание е отделено и на панелът Layers. Към него е добавена възможност за бързо търсене на слоеве по име или зададени свойства. За да намалите хаоса в панела Layers, можете да филтрирате типа слоеве, които се показват. Например, можете да виждате само текстовите слоеве. Това е изключително полезно, ако използвате десетки или стотици слоеве. Също така можете да добавяте цветни етикети, да променяте прозрачността или да копирате едновременно по няколко слоя. 


Нови Content-Aware инструменти 
Инструментите, базирани на Content-Aware в CS6 са се умножили. Patch вече може динамично да променя файла ви в зависимост от зоните в близост до селекцията, а инструментът Content-Aware Move ви позволява да местите елементи от едно място на друго като реконструира фона на мястото, на което са били първоначално. Можете да видите как работи Content-Aware Patch тук: 
http://www.adobe.com/products/photoshopextended.html#nerolimedia_split_psx-content-aware-patch_708x398-1300.mp4 

Изрязването на изображения, една от най-честите задачи за много потребители, също е подобрено в CS6. Вече изображението се върти в зададената рамка за изрязване, а не обратното, както досега. Така вече не е нужно да си кълчите врата, за да разберете дали сте се справили. По подразбиране изрязването не унищожава излишната информация и е включен инструмент за изправяне. Можете и да изрязвате изображенията в нужното отношение на страните им. Новият Crop инструмент: 
http://www.adobe.com/products/photoshopextended/features._sl_id-contentfilter_sl_featuredisplaytypes_sl_new.html#content-dotcom-en-feature-photoshopextended-cs6-all-new-crop-tool3 


По-големи и по-бързи 
Adobe са наясно, че работим по-все по-големи документи. Затова, те са позволили на много инструменти и филтри да работят с по-големи стойности: например, новият максимален радиус за Feather, Gaussian Blur, Unsharp Mask, High Pass, Smooth, Expand, Contract (командите от Select > Modify) в увеличен десетократно до 5 000 пиксела. При Liquify, тази стойност е 15 000 пиксела. 3D инструментите също работят по-бързо. 

В тази връзка, Liquify вече работи с умопомрачителна скорост, благодарение на Mercury Graphics Engine и използването на ресурсите на видеокартата. Тези подобрения са позволили добавяне на нови възможности към Liquify и разширяване на старите. Също така са подобрени възможностите на новите филтри за промяна на дълбочината на рязкост и фокуса, с които можете да постигате голям брой фотографски ефекти. Вижте повече тук: 
http://www.adobe.com/products/photoshopextended.html#nerolimedia_split_psx-new-blur-gallery_708x398-1300.mp4 


сподели с приятели


Bookmark and Share
     начало на странцата                                                                      начало на сайта